Ik boon, jij boont, wij zijn in de bonen

Welkom bij mijn blog over bonen. Ik hoor je denken: “in de bonen???”. Ja, ik ga in de bonen. Ik maak al veel maaltijden met bonen maar ik wil er meer over weten. En ja, ik ben ook in de war. Waarom staan er bijna geen bonen meer op ons land? Ik ga op zoek naar het antwoord.

Bonen staan voor meer dan alleen die bruine, groene, paarse, witte, zwarte, rode, oranje, gespikkelde en gevlekte harde zaden. Bonen zitten bomvol eiwitten, verlagen je cholesterol, groeien reuze makkelijk (ook in onze regio), leveren de planten die daarna op hun plek komen veel voedingstoffen. Ook bijen profiteren van de heerlijk geurende bloemen die voorafgaan aan het eindproduct. En bijen kunnen we wel een handje helpen.

Bonen staan al heel lang op ons menu. Je kunt er prachtige gerechten van maken. Mijn missie is de boon terug op het Nederlandse platteland. Om ‘m dan vers en gedroogd weer vaker op ons bord te krijgen. En niet alleen te eindigen als veevoer…

Dus de komende tijd van alles over bonen. Recepten, wetenswaardigheden, interviews, filmpjes, polls etc. En heb je tips, ideeën, ik hoor het graag. Oh ja, lees: boon = peulvrucht. Dus het gaat hier ook over erwten, linzen en lupine.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *