Als je start met een bonenbedrijf is het vinden van het goede zaad een hele uitdaging. Vandaag gaan Fabian en ik op pad naar Lutjewinkel. In de kop van Noord-Holland. We gaan daar een deel van ons zaaizaad ophalen. Bij de familie Smak. En wat een onthaal wacht ons daar.

Marry, Jaap en Erik Smak ontvangen ons werkelijk met open armen. We starten met een uitgebreide uitleg door Erik over alle stappen die het bonen telen met zich mee brengt. We zien de machines die hij gebruikt en foto’s van alle fasen in het verbouwen. Wat een passie voor de peulvrucht hebben deze mensen! Petje af. Bij Marry aan de keukentafel praten we verder over bonen onder het genot van kopjes koffie. We krijgen zelfs een lunch aangeboden.

Dan nog even samen met elkaar op de foto met onze trofee: een zak kievitsbonen geteeld door de familie Smak. Over een dikke week gaat dit zaaigoed in de grond in de IJsselstreek.

Het was een fantastische dag met dank aan de familie Smak!

www.smakpeulvruchten.nl

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *